Stichting Villa Joep

Het gevecht van Joep en vele andere kindjes mag en zal niet voor niets zijn!

Joep is de naamgever van Villa Joep. Op 25 november 2002 werd bij hem een neuroblastoom tumor in zijn buik ontdekt. In het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam werd direct gestart met een reeks van zeer zware chemokuren. Na 6 intensieve maanden van behandelingen was Joep weer een beetje de oude en hebben we 3 heerlijke zomermaanden gehad.

Tot ons grote verdriet werden er op 26 september 2003 weer uitzaaiingen ontdekt en is onze Joep op 21 oktober 2003 toch overleden. Joep werd 4,5 jaar oud. Joep heeft gevochten voor zijn leven en alle zware medische behandelingen moedig doorstaan. Helaas mocht het niet baten. Daarom hebben wij Joep beloofd het gevecht tegen deze ziekte voort te zetten. Wij hebben hiervoor Villa Joep opgericht. Deze stichting zal geld inzamelen voor onderzoek specifiek gericht tegen neuroblastoom kinderkanker.

De genezingskans van neuroblastoom is schrikbarend laag

De genezingskans van het meest agressieve type neuroblastoom is nog steeds schrikbarend laag (30%). Het ultieme doel van Villa Joep is ieder kind met neuroblastoom kinderkanker te genezen. Dit is zeker mogelijk, maar alleen door onderzoek. Onderzoek kan slechts plaatsvinden bij voldoende financiƫle middelen. Deze middelen komen altijd uit donaties.

Villa Joep stimuleert en financiert onderzoek

Alle donaties die Villa Joep ontvangt worden voor 100% besteed aan onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Onderzoekers kunnen daarvoor een voorstel indienen bij Villa Joep. Dat voorstel wordt vervolgens door een externe deskundige beoordeeld op een aantal criteria, zodat we zeker weten dat het geld goed besteed wordt

Villa Joep heeft geen kosten!

Villa Joep heeft als streven geen kosten te maken; 100% van de donaties gaat daarom rechtstreeks naar onderzoek. Alle medewerkers van Villa Joep zijn vrijwilligers en alle betrokken bedrijven en instellingen verlenen gratis medewerking. Al uw geld komt dus voor 100% en direct bij het betreffende onderzoek terecht.


Verkoop Kaarten

Samen met mijn collega Eric zijn wij in mei begonnen met het maken van kaarten voor de verkoop.
De verkoop van deze kaarten is op ons werk, bij familie, kennissen en vrienden en de opbrengst van deze kaarten komt in zijn geheel ten goede aan de Stichting Villa Joep.  De tussenstand van onze opbrengst is momenteel nu 326 euro. Ons streven is toch wel een eind resultaat dat ruim boven de 1500 euro zal zijn.


 

1 opmerking:

Lia zei

Jullie kanjers gaan dit zeker halen.
Ben trots op jullie.
toppers.
Lieve groetjes Lia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...